Preskoči na vsebino

XXIV. srečanje pediatrov in XI. srečanje medicinskih sester

08. 04. 2014

Maribor, 8. april 2014 – Klinika za pediatrijo UKC Maribor bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor, Katedro za pediatrijo Medicinske fakultete UM in Zdravniškim društvom Maribor organizirala XXIV. srečanje pediatrov in XI. srečanje medicinskih sester v pediatriji. Strokovno srečanje, kjer bodo predstavili aktualne teme s področja pediatrije, bo potekalo v petek, 11. in soboto, 12. aprila v Kongresnem centru Habakuk.

Konec februarja so v okviru prihajajočega srečanja že izvedli ultrazvočno delavnico z naslovom ˝Pediatric small parts US˝, ki jo je vodil priznani strokovnjak iz Avstrije prof. dr. Michael Riccabona.

Domači in tuji strokovnjaki bodo v svojih prispevkih na dvodnevnem srečanju predstavili novosti na področju pediatrične infektologije, pediatrične alergologije in pediatrične nevrologije. Prav tako bodo strokovnjaki na področju pedopsihiatrije predstavili vedno aktualno temo osebnostnih motenj pri otrocih in mladostnikih. Enake teme bodo obravnavale tudi medicinske sestre v pediatriji, ki so nepogrešljivi del pediatričnega tima.

Skladno z nezavidljivo situacijo, v kateri se je znašla pediatrija v številnih delih Slovenije, bodo ob koncu srečanja organizirali tudi okroglo mizo, v kateri bodo sodelovali vsi odgovorni za sedanjo situacijo. Obravnavana bo tudi problematika financiranja otroškega zdravstva v Sloveniji.

Povezava do vabila: VABILO

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 11. aprila 2014, ob 11. uri na voljo:

• dr. Jernej DOLINŠEK, dr. med., predsednik srečanja.