Preskoči na vsebino

Stavka zdravnikov v UKC Maribor potekala brez večjih zapletov

29. 05. 2015

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije – FIDES danes organizira celodnevno splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov. Stavka zdravnikov, ki je potekala tudi v UKC Maribor, je v drugi največji ustanovi v Sloveniji potekala brez večjih zapletov.

Da bi lahko tudi med stavko zdravnikov zagotovili čim majn moten delovni proces, je direktor UKC Maribor, prim. doc. dr. Gregor Pivec vsem predstojnikom oddelkov in vodjem klinik poslal tri obvestila s podrobnejšo obrazložitvijo in navodili glede organizacije delovnega procesa na dan stavke zdravnikov, 28. 5. 2015.  Vodstvo UKC Maribor stavke ne želi onemogočati, vendar želi poskrbeti za ustrezno zagotavljanje oskrbe pacientov na dan stavke.

Za potrebe transparentnega prikaza delovanja UKC Maribor v času stavke, smo pridobili poročila 33 oddelkov. Na vseh oddelkih je bilo na dan stavke naročenih skupno 1449 bolnikov, od tega so realizirali kar 1487 pregledov. Povečanemu številu pregledanih (v primerjavi z naročenimi) pripisujemo urgentnim pregledom. Zaradi celodnevne stavke so na oddelkih prenaročili 80 bolnikov, ki bodo nov termin za obravnavo prejeli v roku 14 dni.

Natančnejših podatkov o številu stavkajočih zdravnikov še nismo prejeli.

prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med.

direktor UKC Maribor